• Veličina slova:
 • A
 • A
 • A

TEHNIČKI PREGLED I REGISTRACIJA

 

Autoklub Siget je prvi autoklub i stanica za tehnički pregled u Hrvatskoj s certifikatom ISO 9001. Naši poslovni procesi su u potpunosti usklađeni s ovim međunarodnim sustavom upravljanja kvalitetom, čime se našim klijentima osigurava vrhunska usluga.

 

Tehnička ispravnost Vašeg vozila je od presudne važnosti!


Svi vozači znaju da je potrebno obaviti redovni tehnički pregled u mjesecu isteka registracije vozila (za nova vozila 24 mjeseca). Na tehničkom pregledu se provjerava ispravnost vozila, uređaja i opreme. Stanica za tehnički pregled Autokluba Siget jedna je od najvećih u Hrvatskoj, što je rezultat kontinuirane i profesionalne brige o vozilima članova AK Siget i drugih vozača. Poštujemo Vaše vrijeme – kod nas zbog dobre organizacije koju potvrđuje ISO 9001 certifikat nema gužvi niti čekanja.

Što je potrebno za prijavu tehničkog pregleda?

Za prijavu tehničkog pregleda trebate imati knjižicu vozila i prometnu dozvolu vlasnika vozila. Ako ste Vi vlasnik vozila, to ćete dokazati isključivo osobnom iskaznicom, a ukoliko ga na tehnički pregled dovozi osoba koja nije njegov vlasnik, mora predočiti osobnu iskaznicu vlasnika i svoju osobnu iskaznicu. Za prijavu tehničkog pregleda vozila u vlasništvu pravne osobe potrebno je utvrditi identifikaciju osobe koja je pristupila tehničkom pregledu ( osobna iskaznica, vozačka dozvola, putovnica ).


UKRATKO:

Fizičke osobe
 • knjižica vozila
 • prometna dozvola 
 • osobna iskaznica vlasnika ili punomoć
Pravne osobe
 • knjižica vozila
 • prometna dozvola
 • osobna iskaznica, vozačka dozvola ili putovnica

Uz redoviti tehnički pregled, u stanici se obavlja i preventivni tehnički pregled (vozila rent a car-a, vozila autoškola, taksi vozila) kao i izvanredni tehnički pregled (pregled vozila nakon oštećenja ili nakon isključenja iz prometa).


Registracija vozila

Produljenje registracije vozila obavlja se u stanici za tehnički pregled, a može ga obaviti vlasnik vozila uz predočenje osobne iskaznice, ili druga osoba uz predočenje dokumenata vlasnika vozila ili punomoć.

Važno je napomenuti da se prva registracija vozila ovjerava u policijskoj upravi. U tom slučaju prvo je potrebno doći u stanicu za tehnički pregled gdje se pripremaju dokumenti koji se zatim nose u policijsku upravu na ovjeru. Nakon toga se ponovno u stanici za tehnički pregled preuzimaju registracijske pločice. Kod prve registracije vozila potrebno je dati na uvid sljedeće dokumente:

 •  dokaz o vlasništvu vozila (račun, ovjereni kupoprodajni ugovor, carinsku deklaraciju i slično)
 •  osobnu iskaznicu vlasnika vozila, registracijski list (dokaz o tehničkoj ispravnosti vozila)
 •  plaćenu policu obveznog osiguranja (AO)

Troškove cestarine, posebne naknade i usluge ovjere moguće je platiti gotovinom ili kreditnim karticama*. Policu autoodgovornosti moguće je platiti Maestro karticom, čekovima građana te svim kreditnim karticama.


UPUTE ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA OSLOBOĐENJE PLAĆANJA GODIŠNJE NAKNADE ZA UPORABU JAVNIH CESTA I CESTARINE ZA OSOBE S TJELESNIM OŠTEĆENJIMA (INVALIDITETOM)


U NN broj 136 od 28.11. 2011. godine objavljen je novi Pravilnik o postupku i načinu ostvarivanja prava na oslobađanje plaćanja godišnje naknade za uporabu javnih cesta i cestarine.

Osoba s tjelesnim oštećenjem (invaliditetom) pravo na oslobađanje plaćanja godišnje naknade ostvaruje na temelju rješenja koje u upravnom postupku donosi Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastukture,u Upravi cestovnog prometa, na adresi Prisavlje 14, 10.000 Zagreb. Stara rješenja izdana od istog Ministarstva i dalje vrijede za vlasnike koji i dalje posjeduju isti automobil.
ZASTUPANJE U OSIGURANJU

ZASTUPANJE U OSIGURANJU

Agencija za zastupanje u osiguranju Siget pružit će vam brzu, pouzdanu i potpunu uslugu ugovaranja svih vrsta automobilskih osiguranja. Zastupamo vodeće osiguravajuće kuće u Hrvatskoj. Nazovite nas na 01/6502-292 i uvjerite se u našu stručnost i ljubaznost.
AUTOŠKOLA

AUTOŠKOLA

Autoškola Siget, čija tradicija seže od 1973. godine jamči Vam kvalitetne predavače i instruktore kao i brz i siguran put do vozačke dozvole.

KONTAKT

 
Radno vrijeme

pon-pet  6:30 - 20:00 sati

subota   6:30 - 14:00 sati

centrala:
tel: 01 6502 222, fax: 01 6526 601
Siget 17, Novi Zagreb
10 020 Zagreb

osiguranje:
tel: 01 6502 292,
mail: osiguranje@aksiget.hr

prodaja:
tel: 01 6502 289,
mail: prodaja@aksiget.hr

članstvo:
tel: 6502-236;
mail: clanstvo@aksiget.hr

tehnički pregled vozila:
tel: 6502-212;
mail: registracija@aksiget.hr

registracijia i homologacija:
tel: 6502-266
mail: registracija@aksiget.hr
mail: homologacija@aksiget.hr

autoservis:
tel: 6502-230;
mail: radiona@autosiget.hr

autodijelovi:
tel: 6502-230
      6502-281, 6502-282
mail: autodijelovi@autosiget.hr

autoškola:
tel: 6502 254,
mail: autoskola@aksiget.hr

facebook AK Siget: