• Veličina slova:
 • A
 • A
 • A

TEHNIČKI PREGLED I REGISTRACIJA

 

Autoklub Siget je prvi autoklub i stanica za tehnički pregled u Hrvatskoj s certifikatom ISO 9001. Naši poslovni procesi su u potpunosti usklađeni s ovim međunarodnim sustavom upravljanja kvalitetom, čime se našim klijentima osigurava vrhunska usluga.

 

Tehnička ispravnost Vašeg vozila je od presudne važnosti!


Svi vozači znaju da je potrebno obaviti redovni tehnički pregled u mjesecu isteka registracije vozila (za nova vozila 24 mjeseca). Na tehničkom pregledu se provjerava ispravnost vozila, uređaja i opreme. Stanica za tehnički pregled Autokluba Siget jedna je od najvećih u Hrvatskoj, što je rezultat kontinuirane i profesionalne brige o vozilima članova AK Siget i drugih vozača. Poštujemo Vaše vrijeme – kod nas zbog dobre organizacije koju potvrđuje ISO 9001 certifikat nema gužvi niti čekanja.

Što je potrebno za prijavu tehničkog pregleda?

Za prijavu tehničkog pregleda potrebno je imati prometnu dozvolu vlasnika vozila. Ako ste Vi vlasnik vozila, to ćete dokazati isključivo osobnom iskaznicom, a ukoliko ga na tehnički pregled dovozi osoba koja nije njegov vlasnik, dužna je predočiti osobnu iskaznicu vlasnika i svoju osobnu iskaznicu, odnosno Punomoć u kojoj moraju biti navedene radnje na koje se punomoć odnosi. Za prijavu tehničkog pregleda vozila u vlasništvu pravne osobe potrebno je utvrditi identifikaciju osobe koja je pristupila tehničkom pregledu ( osobna iskaznica, vozačka dozvola, putovnica ).

UKRATKO:

Fizičke osobe
 • prometna dozvola 
 • osobna iskaznica vlasnika ili punomoć. Moguće je priložiti, osim osobne iskaznice, i neki drugi identifikacijski dokument izdan od strane javnog državnog tijela, npr. putovnicu ili vozačku dozvolu.
Pravne osobe
 • prometna dozvola
 • osobna iskaznica, vozačka dozvola ili putovnica*
 • ovlaštenje (punomoć) za obavljanje produženja važenja prometne dozvole
*Ukoliko postoji razlog za promjenu starog obrasca prometne dozvole, molimo vas obavezno ponesite knjižicu vozila.

Uz redoviti tehnički pregled, u stanici se obavlja i preventivni tehnički pregled (vozila rent a car-a, vozila autoškola, taksi vozila) kao i izvanredni tehnički pregled (pregled vozila nakon oštećenja ili nakon isključenja iz prometa).


Registracija vozila

Produljenje važenja prometne dozvole za vozilo fizičkih osoba može obaviti vlasnik uz predočenje osobne iskaznice, ili druga osoba uz predočenje dokumenata vlasnika ili punomoć. Za produženje važenja prometne dozvole za vozila pravnih osoba potrebno je priložiti i ovlaštenje (punomoć) za obavljanje istoga.

Važno je napomenuti da se prva registracija vozila ovjerava u policijskoj upravi. U tom slučaju prvo je potrebno doći u stanicu za tehnički pregled gdje se pripremaju dokumenti koji se zatim nose u policijsku upravu na ovjeru. Nakon toga se ponovno u stanici za tehnički pregled preuzimaju registracijske pločice. Kod prve registracije vozila potrebno je dati na uvid sljedeće dokumente:

 •  dokaz o vlasništvu vozila (račun, ovjereni kupoprodajni ugovor, carinsku deklaraciju i slično)
 •  osobnu iskaznicu vlasnika vozila, registracijski list (dokaz o tehničkoj ispravnosti vozila)
 •  plaćenu policu obveznog osiguranja (AO)

Troškove cestarine, posebne naknade i usluge ovjere moguće je platiti gotovinom ili kreditnim karticama*. Policu autoodgovornosti moguće je platiti Maestro karticom, čekovima građana te svim kreditnim karticama.


UPUTE ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA OSLOBOĐENJE PLAĆANJA GODIŠNJE NAKNADE ZA UPORABU JAVNIH CESTA I CESTARINE ZA OSOBE S TJELESNIM OŠTEĆENJIMA (INVALIDITETOM)


U NN broj 136 od 28.11. 2011. godine objavljen je novi Pravilnik o postupku i načinu ostvarivanja prava na oslobađanje plaćanja godišnje naknade za uporabu javnih cesta i cestarine.

Osoba s tjelesnim oštećenjem (invaliditetom) pravo na oslobađanje plaćanja godišnje naknade ostvaruje na temelju rješenja koje u upravnom postupku donosi Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastukture,u Upravi cestovnog prometa, na adresi Prisavlje 14, 10.000 Zagreb. Stara rješenja izdana od istog Ministarstva i dalje vrijede za vlasnike koji i dalje posjeduju isti automobil.

Pratite nas na našoj  stranici!

ZASTUPANJE U OSIGURANJU

ZASTUPANJE U OSIGURANJU

Agencija za zastupanje u osiguranju Siget pružit će vam brzu, pouzdanu i potpunu uslugu ugovaranja svih vrsta automobilskih osiguranja. Zastupamo vodeće osiguravajuće kuće u Hrvatskoj. Nazovite nas na 01/6502-292 i uvjerite se u našu stručnost i ljubaznost.
AUTOŠKOLA

AUTOŠKOLA

Autoškola Siget, čija tradicija seže od 1973. godine jamči Vam kvalitetne predavače i instruktore kao i brz i siguran put do vozačke dozvole.

KONTAKT

 
Radno vrijeme

pon-pet  6:30 - 20:00 sati

subota   6:30 - 14:00 sati

centrala:
tel: 01 6502 222, fax: 01 6526 601
Siget 17, Novi Zagreb
10 020 Zagreb

osiguranje:
tel: 01 6502 292,
mail: osiguranje@aksiget.hr

Kasko Siget:
tel: 01 6502 289,
mail: kasko@aksiget.hr

članstvo:
tel: 6502-236;
mail: clanstvo@aksiget.hr

tehnički pregled i homologacija vozila:
tel: 6502-277;
fax: 6527-655;
mail: registracija@aksiget.hr;
mail: homologacija@aksiget.hr;

registracijia :
tel: 6502-236;  
mail: registracija@aksiget.hr

autoservis:
tel: 6502-230;
fax: 6587-419;
mail: radiona@autosiget.hr

autodijelovi:
tel: 6502-230
mail: autodijelovi@autosiget.hr

autoškola:
tel: 6502 254,
mail: autoskola@aksiget.hr

facebook AK Siget: